6-daags Pieterpad wandelarrangement - Van Hotel naar Hotel in Noord Nederland

Bij dit 6-daags Pieterpad wandelarrangement is inbegrepen:

  • Bagagevervoer (1 koffer p.p.
  • 5x overnachting
  • 5x ontbijt

  Prijzen per persoon op basis van een 2-persoonskamer.

  1 januari - 30 maart € 349,00
  31 maart - 30 juni € 359,00
  1 juli - 31 augustus € 399,00
  1 september - 16 oktober € 359,00
  17 oktober - 31 oktober € 379,00
  1 november - 31 december € 349,00

  Toeslag bij aankomst van woensdag t/m zaterdag € 30,- p.p.
  1-persoonskamertoeslag is op aanvraag

Exclusief:

  • 1-persoonkamer toeslag
  • Toeristenbelasting
  • Diners
  • Lunches en drankjes
  • Entreegelden
  • Kosten openbaar vervoer
  • Bijdrage garantiefonds van € 20,00 per boeking

Middels het garantiefonds is uw vooruitbetaald boekingsbedrag beschermd bij een door de Autoriteit Consument en Markt

Extra informatie

  Programma en routes onder voorbehoud van wijzigingen

  Route: u loopt de routes via de bewegwijzering van het Pieterpad. U krijgt geen routebeschrijving. Uitsluitend de omschrijving vanaf het hotel naar het Pieterpad en terug naar het hotel krijgt u van ons. We adviseren om het routeboekje van het Pieterpad aan te schaffen. Een absolute aanrader, want op de punten waar de markering ontbreekt of onduidelijk is, helpt het boekje u verder. Het routeboek van de NIVON (ISBN-nummer 9789491142055) is bij elke boekhandel in Nederland te bestellen en kost ca. € 19,-. Het boekje beschrijft de noordelijke 13 etappes van het Pieterpad. We hebben er bewust voor gekozen om dit boekje niet in te calculeren bij de reissom, omdat veel mensen dit boekje al hebben en/of meerdere etappes willen lopen. U hoeft het boekje dan maar 1 keer aan te schaffen.

  De prijs van dit  6-daags Pieterpad wandelarrangement is geldig tot en met 31 december 2022.

Pieterpad wandelarrangement

  Het Pieterpad is een lange afstand route van Pieterburen naar de St. Pietersberg. Met deze wandelvakantie lopen jullie deel 1 tot 4 van Pieterburen tot Assen. Uw bagage wordt elke dag naar het volgende hotel gebracht zodat u zich kan richten op de prachtige wandelroutes.

Programma 6-daagse Wandelvakantie

  Dag 1: Aankomst in PieterburenU reist vandaag op eigen gelegenheid naar Pieterburen. 

  Dag 2: Van Pieterburen naar Winsum (ca 12 km)Het landschap vanaf Pieterburen is wijds en open, met een zeer vruchtbare bodem van zeeklei. De zee heeft deze klei hier afgezet. Het was een Waddengebied dat bij heel hoge vloed overstroomde; met iedere overstroming kwam er  en laagje bij.  De streek heet ook wel ‘Het Hoge Land’. Vervoer ging over water, over geulen die ontstonden door de werking van  eb en vloed. Mensen woonden op ‘wierden’, dit zijn vluchtbergen bij hoog water. Hele dorpen zijn erop gebouwd. Sinds 1880 zijn de dijken langs de zee hoog en veilig. Eenrum is het eerste karakteristieke wierdedorp op je weg naar het zuiden. Je ziet vooral akkerbouw en grote boerderijen. De eerste etappe loopt tot Winsum. In Winsum gaat u met de bus (kosten niet bij de reissom inbegrepen) terug naar Pieterburen voor overnachting in Hotel Waddenweelde.  

  Dag 3: Van Winsum naar Groningen (ca 19 km)Na het ontbijt gaat u met de bus naar Winsum (kosten niet bij de reissom inbegrepen), waar de tweede etappe van het Pieterpad op u wacht. Tot Groningen loop je door voormalig Waddengebied met wierden als Garnwerd, Oostum en Wierum. Hier is de landbouweconomie vooral op veeteelt gebaseerd, je loopt door een weidelandschap tot aan de rand van de stad Groningen. Tweemaal kruis je het Reitdiep, de rivier die Groningen verbond met de zee. Voorbij het grote Van Starckeborghkanaal begint Groningen; eerst met het gebied van de Groningse Universiteit, dan nieuwe woonwijken en hoogbouw met stadsparken. Het oude centrum achter de historische kade met pakhuizen is één grote verrassing. Neem eens de tijd om er goed rond te kijken. De overnachting is in het Martinihotel in Groningen. 

Dag 4,5 en 6

Dag 4: Van Groningen naar Zuidlaren (ca 21 km)Het Pieterpad loopt langs het Noord-Willemskanaal de stad uit. De bochtige weg is de dijk langs de Drentse A. Deze loopt hier samen met het kanaal. Bij Haren loop je langs de rand van stedelijk gebied op de grens van ‘hoger en lager’en droger en natter land. Voorbij Haren loop je op de eerste zandwegen. Hier begint het landschap van de zandgronden. De zandgronden zijn de oudst bewoonde landschappen in ons land. Op weg naar Zuidlaren passer je  twee locaties met hunebedden, de oudste sporen van bewoning in Nederland. Karakteristiek zijn naaldhoutbosjes en een heideveenplas. De bouwstijl van boerderijen verandert, je ziet soms strodaken en de boerderijen zijn veel kleiner dan ‘boven’ Groningen.  Dicht bij Zuidlaren loop je tussen akkers door, de essen van een historisch landbouwsysteem. De brinken van Zuidlaren waren er onderdeel van.  U overnacht in het Brinkhotel in Zuidlaren.  

Dag 5: Van Zuidlaren naar Assen (bij Rolde) (ca 21 km)Na Zuidlaren zoekt het Pieterpad de Drentsche Aa weer op. Deze grote beek leverde door de eeuwen heen schoon water aan Groningen. Het is een afwisselend boerenlandschap. Nu is dit beekdal een belangrijk reservaat met het best bewaarde esdorpenlandschap van west Europa en de grootste concentratie prehistorische monumenten van ons land. Eeuwen oude grafheuvels, hunebedden en galgenbergen maken dit gebied uniek.  Opgewaaide duinen, zandverstuivingen in het verleden, een hunebed bij Gasteren, een romantisch boerendorp; dit vormt een historisch beeld van Drente.  Daarna steek je het Balloërveld over; elke dag graast er een kudde Drentse heideschapen op deze ‘grote stille heide’. De kerktoren van Rolde is al van verre te zien. Vanaf Rolde neem je de bus (+/- 10 minuten) naar Assen.  

U overnacht in het centrum van Assen.
Dag 6: VertrekNa het ontbijt is uw vakantie ten einde. U moet met het openbaar vervoer naar huis of naar uw auto in Pieterburen. Indien u advies en/of assistentie wilt kunt u altijd bellen naar uw reisorganisatie.  

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Elektrische fietsen
 • Fietsenstalling

Onze partner

Genieten op de fiets of te voet in Drenthe

In deze fiets- en wandelprovincie is het heerlijk toeven in mooie hotels. Met onze speciale fietsarrangementen en wandelaanbiedingen gaat u van hotel naar hotel. Wij regelen alles voor u dus u kunt van uw welverdiende vakantie genieten. Heerlijk fietsen of te voet de ontdekkingsreis maken en wij brengen uw bagage naar het volgende adres.

Fietsen door Drenthe

Drenthe is natuurlijk Fietsprovincie nummer 1 en heeft prachtige natuurgebieden en natuurparken waar u als fietsliefhebber op en top van kunt genieten tijdens de speciaal samengestelde fietsvakanties. Laat u inspireren en vraag ons de mogelijkheden om van uw fietsvakantie een onvergetelijke reis te maken.

Gastvrije hotels, lekker eten en uitstekende fietsroutes hebben wij voor u samengesteld in mooie fietsvakanties.

Wandelschoenen aan en stappen maar ...!

Ook de wandelvakanties zijn met grote zorg samengesteld om zo een heerlijke belevenis te voet te maken. Bezoek een van de mooie natuurparken die Drenthe rijk is. En als u na een dag wandelen aan komt bij het volgende hotel en uw bagage is inmiddels gearriveerd checkt u lekker in om te genieten in en rondom het hotel.

Reserveren

Heeft u een passend arrangement gevonden dan kunt u online of telefonisch uw aanvraag indienen en uw wensen uiteraard kenbaar maken. Wij maken graag een passende aanbieding voor u om zo uw fietsvakantie of wandelvakantie onvergetelijk te maken.