5-daagse Wandelvakantie - Wandelen door Landschap Drentsche Aa

Dit arrangement is inclusief:

  • Bagagevervoer (1 koffer p.p.) op dag 3 en dag 5
  • 4 Overnachtingen
  • 4x uitgebreid ontbijt
  • Wandelroutes

Prijs: vanaf € 199,00 p.p. op basis van een 2-persoonskamer.

Exclusief:

  • Lunch en drankjes
  • Toeristenbelasting
  • Entreegelden
  • Bijdrage aan garantiefonds: € 17,50 per boeking

  Middels het garantiefonds is uw vooruitbetaald boekingsbedrag beschermd bij een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling.

Ook mogelijk als 3-daagse

Prijs per persoon (op basis van 2 personen op een 2-persoonskamer)

1 maart - 28 maart: €199
29 maart - 25 april: € 219
26 april - 30 september : € 239
1 oktober - 30 oktober: € 199

De prijs van dit 5-daagse Wandelarrangement is geldig tot en met 31 december 2020.

Wandelen door Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa

Nergens in Nederland vind je een beek als de Drentsche Aa. Kronkelend haar weg zoekend door het landschap, zoals zij dat eeuwen gedaan heeft. In dit uitzonderlijk gaaf gebleven landschap creëerden boeren gedurende duizenden jaren een grote rijkdom aan natuur. In het Nationaal beek- en esdorpenlandschap liggen enkele hotels waardoor u dus kunt genieten van dit prachtige landschap door te wandelen van hotel naar hotel.

Het programma:

Dag 1: U wordt welkom geneten in het hotel in Anloo en geniet 's avonds van een heerlijk 3 gangen diner. 

Dag 2: rondje rondom Anloo (ca. 15 km) vandaag maakt u een wandeling door het prachtige beek landschap en door de bossen rchting Schipborg.

Dag 3: Anloo - Borger (ca. 19 km) De volgende dag gaat u al wandelend naar het hotel in Borger, waar we u onderweg graag wijzen op het Boomkroonpad. Wandelen over de toppen van de bomen! Vandaag geniet u op het heerlijke teras of binnen in het hotel van een 3 gangen diner.

Dag 4: rondje rondom Borger (ca. 15 km) Direct na het ontbijt wantdelt u richting het hunebedcentrum, Hier maakt u kennis met de geschiedenis van de hunenbedden en de bouwers hiervan. Daarna wandelt u door de prachtige staatsbossen richting Exloo. 

Dag 5: Borger - Anloo (ca. 19 km) Vandaag genite u van de prachtige landelijke uitzicht over het drentse landschap. Uw route gaat vandaag door het natuurgebied het Drouwenerzand. Het Drouwenerzand is een natuurgebied met stuifzanden, heide en bos. U kunt desgewenst een nachtje extra bijboeken in dit hotel.

De hotels waar u verblijft:

Dag 1 en 2: de Herberg in Anloo
Deze Herberg wordt omgeven door bossen en heidevelden en ligt in het rustige dorpje Anloo. U kunt gratis parkeren op het terrein van het hotel. De kamers beschikken over een eigen badkamer en een televisie. In het restaurant worden royale, traditioneel Nederlandse gerechten geserveerd. De Koningsherberg is een ideale uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochten in de prachtige omgeving. 

Dag 3 en 4: Het Hotel-restaurant in Borger Midden in Borger ligt het prachtige familie hotel. het oorsponkelijke hotel stand uit de 17e eeuw. 50 Jaar geleden werd dit hotel door een felle brand verwoest. Op de plek waar de statige oude gebouwen stonden word een moderne accomodatie gebouwt. 2 Jaar geleden werd het hotel overgenomen door de huidige eigenaren. De hotelkamers zijn allemaal gemoderniseerd, met behoud van de gezellige familiesfeer. 

8.0 | 1 review

Reviews van gasten

Francis Disselborg

8

• Beste/leukste hotel: allebei prima, een van de kamers in het Anloose hotel was nogal donker maar de sfeer en de gastvrijheid bevielen ons goed. • Leukste route: de twee laatste, dus het rondje Zuidlaardermeer (veel ruimte om je heen, toch afwisselend) en de route van Zuidlaren naar Anloo terug (mooie route, goed te lopen, op sommige plekken leek het wel Limburg). Minste: van Anloo naar Zuidlaren (route lastig te vinden, geen bankjes waar we ze verwachten). • Bagageservice: niets op aan te merken. • Aanbevelen aan vrienden en kennissen: ja, mits ik hun vakantiewensen goed kan inschatten. Voor sommigen zal het arrangement te eenvoudig zijn. Zie ook onze aanmerkingen. • Op- of aanmerkingen: ik had geen gps-routes verwacht, en miste toeristische achtergrondinformatie over de bijzonderheden van wat we onderweg tegenkwamen. De informatie kwam niet 3 weken van te voren bij ons binnen maar pas in de laatste week na een telefonisch verzoek van mij om die toegezegde informatie.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Elektrische fietsen
 • Fietsenstalling

Onze partner

Genieten op de fiets of te voet in Drenthe

In deze fiets- en wandelprovincie is het heerlijk toeven in mooie hotels. Met onze speciale fietsarrangementen en wandelaanbiedingen gaat u van hotel naar hotel. Wij regelen alles voor u dus u kunt van uw welverdiende vakantie genieten. Heerlijk fietsen of te voet de ontdekkingsreis maken en wij brengen uw bagage naar het volgende adres.

Fietsen door Drenthe

Drenthe is natuurlijk Fietsprovincie nummer 1 en heeft prachtige natuurgebieden en natuurparken waar u als fietsliefhebber op en top van kunt genieten tijdens de speciaal samengestelde fietsvakanties. Laat u inspireren en vraag ons de mogelijkheden om van uw fietsvakantie een onvergetelijke reis te maken.

Gastvrije hotels, lekker eten en uitstekende fietsroutes hebben wij voor u samengesteld in mooie fietsvakanties.

Wandelschoenen aan en stappen maar ...!

Ook de wandelvakanties zijn met grote zorg samengesteld om zo een heerlijke belevenis te voet te maken. Bezoek een van de mooie natuurparken die Drenthe rijk is. En als u na een dag wandelen aan komt bij het volgende hotel en uw bagage is inmiddels gearriveerd checkt u lekker in om te genieten in en rondom het hotel.

Reserveren

Heeft u een passend arrangement gevonden dan kunt u online of telefonisch uw aanvraag indienen en uw wensen uiteraard kenbaar maken. Wij maken graag een passende aanbieding voor u om zo uw fietsvakantie of wandelvakantie onvergetelijk te maken.