drentsche aa
Hotel in Anloo
Kamer in Hotel in Anloo
drentsche aa
Genieten in Drenthe

5-daagse Wandelvakantie - Wandelen door Landschap Drentsche Aa

Ontdek in een paar dagen wat Drenthe voor moois te bieden heeft, met zijn uitgestrekte heidevelden, veenmeren, hooilanden en niet te vergeten de Drentsche Aa. Trek uw wandelschoenen en ontdek dit prachtige landschap tijdens deze 5-daagse Wandelvakantie. Iedere dag lekker wandelen van hotel naar hotel inclusief bagagevervoer!

Dit arrangement is inclusief:

 • Bagagevervoer (1 koffer p.p.) op dag 3 en dag 5
 • 4 Overnachtingen
 • 4x Ontbijt
 • 4x diner 

Prijs: vanaf € 469,00 p.p. op basis van een 2-persoonskamer.

Exclusief:

 • 1-persoonkamer toeslag van € 100,00
 • Lunch en drankjes
 • Toeristenbelasting à € 2,50 p.p.p.n.
 • Brandstoftoeslag (indien de prijs van 1l diesel gaat stijgen naar meer dan € 2,54 per liter incl. BTW)
 • Entreegelden
 • Bijdrage aan garantiefonds: € 20,00 per boeking
  Middels het garantiefonds is uw vooruitbetaald boekingsbedrag beschermd bij een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling.

Extra informatie
De technische uitvoering van deze reis is in handen van een organisatie die gespecialiseerd is in Fiets- en wandelvakanties, aangesloten bij garantiefonds STO garant en branchevereniging VVKR.

Programma en routes onder voorbehoud van wijzigingen. Indien hotels geen beschikbaarheid hebben, kan er worden uitgeweken naar vergelijkbare hotels in de directe omgeving. Ook kan de reis starten in een andere plaats waarbij de routes gelijk blijven, echter worden deze dan gewandeld in een andere volgorde.

De fietsroutes van deze vakantie worden aangeduid door het fietsknooppuntennetwerk. Ook zal er op aanvraag een gpx-bestand beschikbaar worden gesteld. Met behulp van een door de deelnemers zelf te installeren app op hun smartphone kan de route dan gefietst worden.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 088-5405805.

Fietsenstalling
Elektrische fietsen

Wandelvakantie door het Nationaal Park Drentsche Aa

Ontdek in een paar dagen wat Drenthe voor moois te bieden heeft, met zijn uitgestrekte heidevelden, veenmeren, hooilanden en niet te vergeten de Drentsche Aa. Trek uw wandelschoenen en ontdek dit prachtige landschap tijdens deze 5-daagse Wandelvakantie. Iedere dag lekker wandelen van hotel naar hotel inclusief bagagevervoer!

Het programma van deze wandelvakantie

Dag 1: U reist op eigen gelegenheid naar het hotel in Anloo, waar u de komende 2 nachten te gast bent. Vanavond is er een welkomsdiner inbegrepen.

Dag 2: rondje rondom Anloo (15, 19 of 21 km)
Alle routes gaan vandaag door het Evertsbos / Boswachterij Anloo. De langste route brengt u ook naar het Balloërveld. Dit heideveld ligt op een hooggelegen plateau, tussen de dalen van het Looner Diep en het Rolderdiep. Bijzonder is dat de heide als onderdeel van het Nationaal Beek- en Esdorpenlandschap Drentsche Aa samen met de omringende beekdalen als reservaat kan worden beheerd. De overwegende heide- en vergraste begroeiing wordt spaarzaam afgewisseld met veenmeertjes, wat plukjes dennenbos en her en der zandverstuivingen. De herders van Balloo beweiden in opdracht van Staatsbosbeheer het Balloërveld, deze herders gaan het hele jaar door op pad met de kudde schapen. Het veld wordt doorkruist met een netwerk van zandwegen en karrensporen die deels nog dateren van voor de middeleeuwen. Deze zijn nog afkomstig van de handelsroute van Groningen naar Münster. Vandaag geniet u weer van een heerlijk diner.

Dag 3: Anloo - Zuidlaren (15, 19 of 21 km) 
Op naar Zuidlaren! Het eerste deel voert door het Kniphorstbosch en de Strubbenbossen naar het dorp Schipborg. Het Kniphorstbosch is in Nederland het enige archeologische reservaat. U komt hier onderweg verschillende hunebedden en grafheuvels tegen. De Strubbenbossen zijn een karakteristiek stukje Drenthe, bestaand uit lage, grillig gevormde eikenboompjes, waarvan veel zware takken bijna over de grond lopen. In de loop van de middag wandelt u via Schipborg naar het karakteristieke dorp Zuidlaren De komende 2 nachten verblijft u in Zuidlaren en geniet u van een heerlijk diner.

Dag 4: Zuidlaren - Zuidlaren (14, 15, 21 of 23 km)
Vandaag heeft u de keuze tussen twee kortere en twee lange wandeling. De korte wandelroutes gaan door Midlaren, Noordlaren en het Noorderlaarderbos. De lange wandeling gaat eveneens door Midlaren, Noordlaren, maar ook langs het Zuidlaardermeer of Appèlbergen (nabij Glimmen). In de buurt van Noordlaren bevindt zich een van de weinige hunebedden van de provincie Groningen. Bij het Zuidlaardermeer staat een uitkijktoren, waar u een mooi uitzicht heeft over het natuurgebied. U vervolgt uw wandeling naar Appèlbergen. Dit is een voormalig militair oefenterrein, maar tegenwoordig een bos met heide- en veenrestanten. Overnachting is wederom in het Brinkhotel in Zuidlaren en geniet u weer van een heerlijk diner.

Dag 5: Zuidlaren - Anloo (14, 16 of 19 km)
In de loop van de ochtend laat u via de karakteristieke Brink Zuidlaren achter u. Het belooft een dag vol afwisselende landschappen te worden. Heidevelden, weilanden, houtwallen en bosranden volgen elkaar in snel tempo op. Wanneer u denkt alle gezichten van de streek gezien te hebben, staat u plots oog in oog met de levensader van het Noordenveld: de Drentsche Aa. Geen brede rivier, geen klaterende waterstroom, maar een verzamelnaam voor een stel beken die als kameleons door het land slingeren. Steeds als ze een dorp passeren, nemen ze daarvan de naam aan (Gastersche diep, Oudmolensche diep, Schipborgsche diep). In de loop van de middag ziet u de toren van de Magnuskerk steeds dichterbij komen. Eenmaal aangekomen bij het hotel komt er een einde aan uw vakantie en reist u op eigen gelegenheid huiswaarts.

De hotels waar u verblijft:

Dag 1 en 2: Hotel in Anloo
Deze herberg wordt omgeven door bossen en heidevelden en ligt in het rustige dorpje Anloo. U kunt gratis parkeren op het terrein van het hotel. De kamers beschikken over een eigen badkamer en een televisie. In het restaurant worden royale, traditioneel Nederlandse gerechten geserveerd. De herberg is een ideale uitvalsbasis voor mooie wandelingen in de prachtige omgeving. 

Dag 3 en 4: Hotel in Zuidlaren
Het gastvrije en charmante 3-sterren hotel in Zuidlaren staat direct aan de gezellige brink in het centrum van het groene dorp en heeft een zeer centrale ligging tussen de steden Groningen en Assen. Het hotel vormt met zijn comfortabele kamers en mooie ligging de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van Drenthe. Wandel door de ongerepte natuur, spot de grazende schapen op de heide en ervaar complete rust.

Bagage dient om 09:00 uur gereed te staan op de door receptie aangegeven plaats. Bagage wordt uiterlijk om 17:00 uur afgeleverd bij het volgende hotel.

Prijs per persoon (op basis van 2 personen op een 2-persoonskamer)

1 maart 2024 - 25 maart 2024: €469,00 p.p. 
26 maart 2024 - 25 jun 2024: €479,00 p.p. 
26 juni 2024 - 31 augustus 2024: €499,00 p.p. 
1 september 2023 - 31 oktober 2024: €479,00 p.p. 
1 november 2023 - 30 november 2024: €469,00 p.p. 

Mogelijke aankomstdagen zijn vrijdag en woensdag. 

De prijzen van deze 5-daagse Wandelvakantie zijn geldig tot en met 30 november 2024 met uitzondering van de feestdagen.

Marco Kuijt
8
03 september 2023
De wandelingen waren mooi uitgezet en de gps werkte prettig. De ervaringen in de Koningsherberg waren iets minder (maaltijd was erg basic, het gebouw en de kamers zijn gedateerd en het jeugdige personeel is niet erg gastvrij). Brinkhotel was prima.
Francis Disselborg
8
13 juni 2019
• Beste/leukste hotel: allebei prima, een van de kamers in het Anloose hotel was nogal donker maar de sfeer en de gastvrijheid bevielen ons goed. • Leukste route: de twee laatste, dus het rondje Zuidlaardermeer (veel ruimte om je heen, toch afwisselend) en de route van Zuidlaren naar Anloo terug (mooie route, goed te lopen, op sommige plekken leek het wel Limburg). Minste: van Anloo naar Zuidlaren (route lastig te vinden, geen bankjes waar we ze verwachten). • Bagageservice: niets op aan te merken. • Aanbevelen aan vrienden en kennissen: ja, mits ik hun vakantiewensen goed kan inschatten. Voor sommigen zal het arrangement te eenvoudig zijn. Zie ook onze aanmerkingen. • Op- of aanmerkingen: ik had geen gps-routes verwacht, en miste toeristische achtergrondinformatie over de bijzonderheden van wat we onderweg tegenkwamen. De informatie kwam niet 3 weken van te voren bij ons binnen maar pas in de laatste week na een telefonisch verzoek van mij om die toegezegde informatie.

Onze partner

Genieten op de fiets of te voet in Drenthe

In deze fiets- en wandelprovincie is het heerlijk toeven in mooie hotels. Met onze speciale fietsarrangementen en wandelaanbiedingen gaat u van hotel naar hotel. Wij regelen alles voor u dus u kunt van uw welverdiende vakantie genieten. Heerlijk fietsen of te voet de ontdekkingsreis maken en wij brengen uw bagage naar het volgende adres.

Fietsen door Drenthe

Drenthe is natuurlijk Fietsprovincie nummer 1 en heeft prachtige natuurgebieden en natuurparken waar u als fietsliefhebber op en top van kunt genieten tijdens de speciaal samengestelde fietsvakanties. Laat u inspireren en vraag ons de mogelijkheden om van uw fietsvakantie een onvergetelijke reis te maken.

Gastvrije hotels, lekker eten en uitstekende fietsroutes hebben wij voor u samengesteld in mooie fietsvakanties.

Wandelschoenen aan en stappen maar ...!

Ook de wandelvakanties zijn met grote zorg samengesteld om zo een heerlijke belevenis te voet te maken. Bezoek een van de mooie natuurparken die Drenthe rijk is. En als u na een dag wandelen aan komt bij het volgende hotel en uw bagage is inmiddels gearriveerd checkt u lekker in om te genieten in en rondom het hotel.

Reserveren

Heeft u een passend arrangement gevonden dan kunt u online of telefonisch uw aanvraag indienen en uw wensen uiteraard kenbaar maken. Wij maken graag een passende aanbieding voor u om zo uw fietsvakantie of wandelvakantie onvergetelijk te maken.

Omgeving

Drenthe

weekendje weg Drenthe ? Leuke fietsprovincie maar Drenthe heeft zo veel meer te bieden. Van sportieve groepsuitjes en leuke themafeesten, heerlijke beautyarrangementen en workshops tot complete weekendjes weg en geweldige dagtrips voor familie en kinderen.

Schoonloo

Schoonloo is een klein dorp in de provincie Drenthe. De omgeving biedt groene bossen, heidevelden en rustieke paden, waardoor het een ideale bestemming is voor natuurliefhebbers en wandelaars. Schoonloo ligt in de buurt van het natuurgebied Sleenerzand en het beekdal van de Anderse Diep. Het dorp en de omgeving bieden fietsers schilderachtige landschappen. In de buurt van Schoonloo zijn enkele hunebedden te vinden, zoals het hunebed D45. Schoonloo ligt vlakbij andere interessante plaatsen in Drenthe, zoals Borger met het Hunebedcentrum en het Boomkroonpad.

Wandeltrips.nl maakt gebruik van cookies
Wandeltrips.nl is powered by Recreatief.nl
 
© 2024 Wandeltrips.nl